Stiri SuperSale

Marketing agresiv si haine ieftine – strategia H&M

March 25, 2011 | Comentarii (0) | Categorie: Diverse

Tag-uri: , ,

si-a schimbat politica de a intra pe o noua piata, iar tara noastra se numara printer cele carora li se va implementa aceasta politica.

Strategia de intrare pe o noua piata presupune mai multe deschideri in acelasi timp.Vor fi livrate in tara noastra, mii de produse la preturi mici pe o suprafata totala de circa 10.000 de metri patrati.
In ceea ce priveste strategia de inaugurare a magazinelor, stirea deja s-a raspandit, o puteti gasi chiar si pe blogul nostru. Primii 100 de clienti primesc un voucher de cumparaturi in valoare de 80 de lei.

La nivel international, preturile celor mai multe produse expuse de suedezi se incadreaza intre 5 euro pentru tricouri, de exemplu, si 30 de euro in cazul paltoanelor, al rochiilor, al blugilor sau al pantofilor. La reduceri, preturile sunt de un euro pentru accesorii sau 3 euro pentru tricouri si bluze.
In ceea ce priveste produsele, H&M mizeaza pe colectii variate si implicit rulaje mari, produsele fiind expuse inca de la intrarea in magazin in cantitati foarte mari.

Pana in prezente, retailul s-a extins datorita puterii de cumparare crescute a cetatenilor, dar si din cauza faptului ca nu au existat multi competitori directi. Daca pana in present nu s-a acordat o prea mare atentie la ce anume isi doreau consumatorii, la preturi sau colectii, acum cu cele doua puternice branduri H&M si Zara in acelasi teren competitorii sunt nevoiti sa se ridice la stadardele impuse de catre acestia.

Odata cu intrarea pe piata din Romania a H&M, multe magazine isi vor revizui politica de pret.
“Retailerii mari, precum H&M, au o politica inteligenta de merchandising. Lumina face parte din cele mai importante elemente in expunerea marfii. Compania reuseste sa accentueze anumite produse sau sa scoata in evidenta doar elemente dintr-un produs cu ajutorul luminii. In magazinele care se adreseaza unui segment foarte larg de clienti, produsele in sine nu reusesc sa faca toata treaba, de aceea retailerii apeleaza la o serie de trucuri. Pun accent pe miros, pe muzica, pe filtre de lumini, pe mobilier. Mirosul, de exemplu, te conecteaza cu brandul, chiar daca nu iti dai seama exact a ce miroase, stii ca acela este mirosul magazinului respectiv”, afirma un visual merchandiser local.

H&M trebuia sa intre pe piata din Romania in urmatorii doi-trei ani, dar a grabit intrarea. Au reusit sa negocieze conditii avantajoase cu dezvoltatorii centrelor comerciale si au gasit, ceea ce este foarte important, spatii libere, intrucat multi retaileri au avut probleme financiare iar unii si-au restans activitatea. Practic au fost oportunitati in mallurile existente de care retailerul a vrut sa profite pentru a securiza zona.

Strategia H&M este constituita practic dintr-un marketing agresiv si haine ieftine.

Cu totii am fost practic expusi, in fiecare coltisor al orasului si pe mai toate canalele de publicitate, reclamelor facute de catre marele retailer. Cu totii avem imaginea domnisoarei blonde imbracata intr-o rochie lunga, vaporoasa asociata in acest an cu brandul H&M.

Ce preturi au hainele de la H&M?

- Pantaloni scurti: intre 39 si 99 lei

- Fuste: de la 39 si pana la 129 lei

- Blugi: de la 49 la 159 lei

-Rochii: intre 39 lei si 299 lei.

 

Share

Vezi comentarii (0)

Comentarii (0)

Nici un comentariu deocamdata.

Nume:



E-mail:



Website:



Comentariu:

bubble fii un star

Categorii

Poll

    Ce părere aveți despre SuperSale?

    View Results

    Loading ... Loading ...

Recomandate

-55%
0
0
Pantaloni Lab51 Italy Pantaloni Lab51 Italy... 199.00 89.00 RON
-25%
0
0
Lenjerie pat copii Lenjerie pat copii... 199.00 149.00 RON
promo
0
0
Babanovacco Babanovacco... 17.99 RON