Stiri SuperSale

Culorile şi machiajul – ce te avantajează?

May 31, 2010 | Comentarii (0) | Categorie: Diverse,Tips & Tricks

makeup

Dacă vream să discutăm despre importanţa culorilor pe care le purtăm, trebuie să începem prin a da câteva explicaţii legate de teoria cromatică, care vă va ajuta sa vedeţi cu alţi ochi felul în care alegeţi si combinaţi culorile vestimentaţiei, accesoriilor şi machiajului.

Culorile – fie ca este vorba de cele destinate machiajului sau de cele ale îmbrăcăminţii sau accesoriilor – se împart în două categorii: culori calde şi culori reci. Cele calde le recunoşti dupa nuanţa de galben pe care o conţin, iar cele reci par sa conţina mai mult albastru. Mai mult, fiecare culoare poate avea cinci nivele de saturaţie: pastel, culoare deschisă, culoare pură, culoare închisă şi culoare foarte închisă.

Totuşi, nu este nevoie să studiezi teoria cromatică pentru a-ţi alege machiajul sau îmbracămintea în culorile potrivite. Pentru ca să obţii armonia dorită între culoarea îmbrăcăminţii, a machiajului şi a infăţişării tale naturale (data de ten, ochi şi păr), trebuie să ţii minte două dintre opţiunile pe care ţi le oferă machiajul: dominant sau tonic.

Culoarea dominantă

În machiaj, dominanta este culoarea care îţi accentuează ochii sau buzele, în functie de zona catre care doreşti să atragi atenţia. Nuanţele dominante trebuie să fie în contrast cu tenul tău. De obicei, vor fi nuanţele cele mai intense, mai închise sau mai strălucitoare din întregul machiaj şi sunt întotdeauna alese în funcţie de culorile în care esti îmbrăcată.

Daca hainele pe care le porţi sunt în culori neutre (bej, gri), negre sau  albe, adaugă o culoare dominantă în machiaj astfel încât aceasta să fie accentul care contrabalansează culoarea ţinutei.

Pentru ţinute în culori pastel, foloseşte nuante asemănătoare în machiaj dar fie mai închise, fie mai strălucitoare (satinate).

In cazul ţinutelor in culori inchise, alege nuanţe mai deschise sau mai închise din aceeasi paletă cromatică.

Pentru ţinute în culori intense (în special in cazul celor de seara sau pentru ocazii speciale), va trebui să iţi machiezi fie buzele, fie ochii în aceeaşi nuanţă cu cea a ţinutei, dar mai închisă sau mai deschisă.

Culoarea tonică

Culoarea tonică este cea mai neutră si cea mai des folosită nuanţă de machiaj, care corespunde coloritului tău natural: nuanţei tenului şi culorii părului tău. Culorile naturale se împart, la fel ca şi celelalte, în palete de culori reci şi culori calde. Este foarte posibil ca trusa ta de machiaj sa conţină multe culori tonice, de obicei în nuanţe neutre naturale – acestea sunt de obicei rujurile tale preferate, fardul de obraz cel mai des folosit sau fardurile de ochi folosite pentru machiajul de zi. Dacă foloseşti culori vii, intense sau daca ai un colorit natural intens (de exemplu, părul vopsit într-o nuanţă de arămiu sau ochii de un albastru puternic), alege nuanţe tonice care sa nu fie foarte pastelate pentru ca machiajul tău sa nu iţi şteargă trăsăturile.

Share

Vezi comentarii (0)

Comentarii (0)

Nici un comentariu deocamdata.

Nume:



E-mail:



Website:



Comentariu:

bubble fii un star

Categorii

Poll

    Ce părere aveți despre SuperSale?

    View Results

    Loading ... Loading ...

Recomandate

-70%
0
0
SET DE 4 FETE DE MASĂ CU DUNGI SET DE 4 FETE DE MASĂ CU DUNG... 78.00 23.00 RON
-24%
0
0
Set 500 unghii false 10 marimi culoarea unghiei Set 500 unghii false 10 marimi... 41.33 31.00 RON
-35%
0
0
EDT INFINITE SEDUCTION PENTRU EA 50ML EDT INFINITE SEDUCTION PENTRU ... 85.00 55.00 RON
-20%
0
0
Andrei Kurkov. Andrei Kurkov.... 24.00 19.20 RON
-14%
0
0
Fixativ Fudge Salt Spray Fixativ Fudge Salt Spray... 67.70 57.55 RON