Stiri SuperSale

Cum să chelțuiești mai puțin

December 17, 2009 | Comentarii (0) | Categorie: Save Money,Tips & Tricks

Tag-uri: , ,

spendless

Dacă aș fi fost nevoită să scriu un singur lucru despre cum poți obține libertatea financiară, atât de mult râvnită de toată lumea, acesta ar suna cam așa: cheltuiește mai puțin decât faci. Asemenea tuturor obișnuințelor ce conduc spre libertate financiară, să cheltuiești mai puțin decât faci este simplu de înțeles, dar greu de urmat. Pentru un anume motiv, mereu vrem mai mult. Au existat zile în viața mea când am câștigat puțin și zile în care am câștigat mai mult, dar de fiecare dată am vrut mai mult.

Problema nu este câți bani câștigăm. Noi suntem problema. Acesta este un lucru foarte importat ce trebuie înțeles, pentru că până nu identifici problem nu poți să o rezolvi. Dacă te gândești că problema este venitul, o să îți risipești energia încercând să faci mai mulți bani. În mod evident nu este nimic greșit în a încerca să faci mai mulți bani, dar vorbind din experiență atunci când faci mai mulți bani nu înseamnă că să cheltuiești mai puțini bani decât câștigi devine un lucru ușor. Atunci ce poate face acest lucru posibil?spend-less-than-you-earn

Înainte de a încerca să vă răspund la această întrebare, un cuvânt de atenționare. Să cheltuiești mai puțin decât faci este cea mai importantă obișnuință financiară ce trebuie dezvoltată. Și pentru că așa e soarta, aceasta este și cea mai greu de urmat. După cum se spune, dacă ar fi fost ușor, toata lumea ar face-o. Cu toate acestea, la fel ca orice obicei, după ce începi să cheltuiești mai puțin decât faci în mod constant, o să devină din ce în ce mai ușor de urmat. Iar dacă ai voință poți să faci asta!

Găsești mai jos sfaturi ce te pot ajuta să te îndeletniciți cu cheltuitul unei sume mai mici decât cea pe care o câștigi:

Unit 425 L_2_ Attachment One

 • Fă o diferență clară între dorințe și nevoi! De data aceasta o să facem lucrurile pe cât de poate de simple. Mâncarea, locuință și hainele reprezintă nevoile, orice altceva este o dorință. Ne-am obișnuit să credem că două mașini, televiziune prin cablu și mâncatul în oraș de trei ori pe săptămână sunt, dacă nu în mod strict o nevoie, cel puțin esențiale pentru modul nostru de trai. Multe dintre ele au devenit cu siguranță standarde în România și nu numai. Așa stau lucrurile și cu cheltuitul mai multor bani decât producem. V-am spus că nu e vorba de o treabă ușoară. Acum că este criză financiară probabil este mult mai ușor să distingem între nevoi și dorințe. Totuși încă nu suntem pe cale a cea bună, mai avem de învățat.
 • Înțelege care sunt lucrurile care dau cu adevărat mai mult sens vieții tale. Atunci când eram adolescentă, familia mea nu avea mulți bani. La un anumit moment televizorul nostru s-a stricat și părinții mei nu își permiteau să îl repare sau să cumpere unul nou. Ahhh ce mare nenorocire. Nu știam ce să mă fac, viața mea pur și simplu nu mai avea sens. Dar după o săptămână fără televizor, am început să nu îi mai duc deloc dorul. Mi-am petrecut mai mult timp citind, am ieșit mai des cu prietenii și mă culcam mult mai devreme. Ceea ce credeam că este atât de important pentru viața mea s-a dovedit a nu fi chiar atât de important. Am trăit un an fără televizor și nu prea înțeleg de ce am mai cumpărat unul nou. Să cheltuiești mai puțin decât câștigi nu ține doar de a distinge între dorințe și nevoi, ci și între ceea ce te împlinește ca persoană și ceea ce nu poate face asta. Dacă poți face această diferență o cheltuiești mai puțin.9781869791605-crop-325x325
 • Folosește perioade de probă ,,ce s-ar întâmpla dacă” : Ce s-ar întâmpla dacă am avea televizor cu plasmă, ci unul normal? Ce s-ar întâmpla dacă nu am avea și a doua (a treia) mașină? Ce s-ar întâmpla dacă am mânca doar o singură dată pe săptămână în oraș? Ce s-ar întâmpla dacă ne-am duce cu mâncare la muncă în fiecare zi? Eu sunt o mare facă a perioadelor de probă. Încearcă să nu te mai uiți la televizor o săptămână sau o lună ( asta dacă nu am comis deja un sacrilegiu doar sugerând asta), ca să vezi dacă îți lipsește cu adevărat. Dacă se dovedește că televizorul nu este atât de important pe cât credeai, asta înseamnă că poți să întrerupi contractual de la cablu și să îți vinzi televizorul. Perioadele de probă sunt foarte utile pentru a înțelege ceea ce poate să funcționeze pentru tine, așa că le recomand cu mare căldură.
 • Concentrează-te pe slăbiciunile tale. Toți avem slăbiciuni atunci când vine vorba de cumpărături. Pentru mulți dintre noi este vorba de cumpărăturile de impuls. Oricare este slăbiciunea ta, trebuie să o identifici și să o faci față. Cheltuielile lunare se împart în multe categorii care ar putea să fie copleșitoare de multe ori. Dar multe dintre aceste categorii nu trebuie să fie monitorizate. Ele sunt cheltuieli fixe cum sunt cele pentru chirie sau facturile de la întreținere. Trebuie să te concentrezi mai mult pe cheltuielile pe care nu le poți avea sub control.Optimedia
 • Fă din țânțar armăsar. Când vine vorba e bani, orice contează, chiar și lucrurile mărunte. Una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face este să ignore cheltuielile mărunte. Ele se tot aducă și într-un final ajung din mici mari. Așa că ai grijă și la pachetele de gumă de mestecat și pungile de chips-uri pe care arunci banii în fiecare zi.

Acestea sunt doar o parte dintre sfaturile americănești pe care le putem sugera. Oricât de generale par și oricât de mult am detesta stilul american, dacă începi să le iei la bani mărunți îți dai seama că le respecți pe foarte puține dintre ele și că dacă le-ai urma cu strictețe ai putea salva mulți bani.

Așteptăm cu mare interes și alte sfaturi din partea voastră!

Surse: aici, aici, aici
Share

Vezi comentarii (0)

Comentarii (0)

Nici un comentariu deocamdata.

Nume:E-mail:Website:Comentariu:

bubble fii un star

Categorii

Poll

  Ce părere aveți despre SuperSale?

  View Results

  Loading ... Loading ...

Recomandate

-29%
0
0
True-Carbon Vintage cover for iPhone 4 & 4S - union jack True-Carbon Vintage cover for ... 230.00 163.00 RON
-30%
0
0
Ghiozdan tip troler scoala/gradinita Spiderman Ghiozdan tip troler scoala/gra... 150.00 105.00 RON
-25%
0
1
Brosa vintage inima Loris Azzaro Brosa vintage inima Loris Azza... 160.00 120.00 RON
promo
0
0
AEROTERMĂ ELECTRICĂ AEROTERMĂ ELECTRICĂ... 59.99 RON
promo
0
0
Bvlgari AQVA Pour Homme Bvlgari AQVA Pour Homme... 164.00 RON
-44%
0
0
Banda de alergare Fit Style Banda de alergare Fit Style... 4150.00 2299.93 RON